» » » Bevetették az óvodásokat a déli határszakaszon

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Az M1 műsorában a kisgyermekek dalolnak, szíveket dobnak a katona bácsiknak, és az óvó nénik megsúgják megoldást, ha nem tudnák, hogy hogyan is kell köszönni. Figyelemfelkeltő videó.

Az ATV „Havas a pályán” című műsorában vetítették le azt az MTVA-s riportrészletet, amelyben zákányi óvodások énekelik Weöres Sándor megzenésített militáns versét:

Jön már, jön a század!
Nézd a katonákat!
Fegyverük, vaskezük
Védik a hazánkat.

Ezt követően nemzeti színű szívecskét ajándékoznak a katonáknak. Az egyik kisfiú még ügyesen felmondja a leckét a riporternek, és a köszönetmondás magyarázatául visszhangozza a vers sorait: „védik a hazánkat”. A pedagógusok természetesen a háttérből lesik a nebulókat, hátha segítségre szorulnak. A másik kisfiúnál már szükség is van a súgásra, hogy a kibökje, ugyanezeket a sorokat. Arra kérdésre pedig, hogy mit láttak a határnál, kézenfekvő volt a válasz: „a migránsokat”.

Végül aztán az óvónő így összegez:


„Mi szeretnénk, még egyszer megköszöni, hogy vigyáznak ránk, rendet tartanak itt, és hogy egyáltalán nem kell félnünk. Igaz? Mert a katona bácsik mindent megoldanak.”




Az eseményt a Kapospont is megörökítette. Itt az óvónő azzal magyarázza a látogatást, hogy nincs messze, mindössze pár méter az óvoda a határtól, és az óvodások szeretik a katona bácsik, rendőr bácsik látványát, így tehát jutalom gyanánt kilátogatnak hozzájuk.














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply