» » » A TESCO vezetője nyilatkozott, hogy valóban eladják-e a magyar hálózatot

Forrás: commons.wikimedia.org


Végre valahára kiderült, tényleg számít-e a legkisebb is, vagy érkezik helyette az amerikai Walmart.

Szeptember elején a szlovák sajtó arról számolt be, a TESCO 1 hónapon belül nemzetközi pályázatot ír ki egész közép - európai hálózatára, szóval nem csupán a szlovákiai, hanem a csehországi, lengyelországi és magyarországi üzletekre is. A potenciális felvásárlók között volt az amerikai Walmart, a francia Groupe Casino és a japán Aeon társaság.

A Reuters hírügynökség szerint viszont a részvényesek, akik mellesleg a dél - koreai leányvállalat eladása miatt ültek össze, a közép - európai üzletág megtartása mellett határoztak. 

Jelen pillanatban az a célunk, hogy megtartsuk, amink van, és amit csak lehet, hozzuk ki belőle – jelentette ki a részvényesek találkozóján John Allan elnök. Az ázsiai országban lévő TESCO-kat azonban 6,1 milliárd dollárért eladták, de a közép - európai mellett a thaiföldi, a malajziai és az ír üzlethálózattal sem tervezik ezt.

Az eladások híre azt követően röppent fel, hogy a vállalat az elmúlt időszakban jelentős veszteségeket könyvelt el. A TESCO a 2014-es pénzügyi évét évszázados történetének eddigi legrosszabb eredményével zárta: a vállalatnak 6,38 milliárd fontos (kb. 2800 milliárd Ft-os) adózás előtti vesztesége volt.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply