» » » Több mint 100 magyar bankkártya adatát szerezték meg a csalók

Kép: pixabay.com


Azoknak a bankkártya tulajdonosoknak az adatait lopták el, akik a pénzfelvételnél nem takarták el a PIN-kód beütésénél a kezüket.

Együttesen 110 esetben szedtek le pénzt a banki ügyfelek számlájáról a csalók. A visszaélések teljes összege pedig nem éri el a 2.000.000 Ft-ot – adta hírül a hvg.hu-nak nyilatkozó Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség szakértője. A károsultak jelentős része olyan ügyfél, aki készpénzfelvételkor nem figyelt oda rá, hogy kezével eltakarja PIN-kódját.

Némely bank esetében július közepe táján bankkártyás adatszerzés történt magyarországi ATM-eknél. Ezek után a pár napja a megszerzett adatokkal több külföldi országból vettek fel pénzt.
A megszerzett kártyaadatok száma a pillanatnyi ismeretek alapján összesen 110 db, a végrehajtott visszaélések teljes összege a bankszektorra nézve nem éri el 2 millió Ft-ot. „Az ügyben a bankszektor a hatósággal és felügyeleti szervekkel szorosan együttműködve folytatja a vizsgálatot, és megtette a szükséges lépéseket.” - jelentette ki a szakértő.


KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!


Az Európai Központi Bank júliusban kiadott legújabb beszámolója szerint a vizsgált, nagyjából 30 ország közül Magyarországon a legkisebb mértékű a bankkártyás csalások aránya, a számottevő európai országokhoz képest, az ottani adatok 1/10-e. A szakértői adatok szerint 1.000.000 kártyás tranzakcióból hazánkban mindössze 20 esetben fordul elő valamilyen visszaélés, szóval a kis plasztik-lap és bankunk nagyon eredményesen vigyáz a pénzünkre - mondta el a bankszövetség szakértője.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply