» » » Méhpempővel a meddőség ellen

Kép: pixabay.com


Már régóta ismert, hogy a méhpempős táplálás miatt lesz anyaméh abból a petéből, amiből dolgozó is lehetne. Ezt bizonyítja egy 2011-es japán tanulmány. A kutatók izoláltak egy fehérjét, a royalactint a méhpempőből, és ezzel a Drosophila melanogaster gyümölcsmuslica anyaszerű példányait sikerült felnevelniük. Ezeknek mind méretük, mind termékenységük megnőtt.

Az orvostudomány is elfogadta, hogy a rendszeres méhpempő fogyasztás elősegíti a fogamzást. A méhpempő ezen kívül számos jótékony hatással bír. 

Mi a méhpempő?


Méhpempő a hosszú élet titka



A méhpempő a méhek garatmirigy váladéka. Az egyik legösszetettebb ismert anyag.

A hagyományos és a modernkori gyógyászatban egyaránt elismerik a pempő emberi szervezetre gyakorolt hatásait: gyógyhatású, gyulladáscsökkentő, és antidepresszáns. A méhpempő emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásainak jóformán se szeri se száma, mindig ott hat, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A méhpempő a méhkirálynő tápláléka. Egész életén át csak ezzel táplálkozik (ellentétben a dolgozó méhekkel). Ennek köszönhetően, a méhkirálynő tovább él, erősebb és természetesen nagyon termékeny. Ő gondoskodik a kaptár méhutánpótlásáról. 

A méhpempő tehát a nőknél serkentőleg hat a fogamzásra, míg a férfiaknál csökkenti az impotenciát.







Méhpempő a hosszú élet titka



Mi a méhpempő összetétele?

A méhpempő többek között tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat, B5 és B6-vitamint, nyomokban C-vitamint és nyomelemeket. A legfontosabb összetevők:


  • 11–23 % cukor, ebből 11% egyszerű cukor
  • 60–70 % víz
  • 9–18 % nyers fehérje és aminosavak
  • 4–8 % zsír
  • tiamin, riboflavin, piridoxin, niacin, pantoténsav, biotin, folsav, szterin, biopterin és neopterin, ásványi anyagok és nyomelemek.
  • 4-hidroxibenzoesavmetilészter mint természetes tartósítószer
  • enzimek, antibiotikumok

Milyen élettani hatásokkal bír a méhpempő?


  • fokozza a termékenységet, késlelteti a klimaxot
  • lassítja a szervezet öregedését
  • csökkenti a szellemi és fizikai kimerültséget, erősíti az idegrendszert
  • szabályozza a vérnyomást,
  • hatásos szív- és érrendszeri problémák, emésztési és anyagcserezavarok, immungyengeség, vérszegénység, alultápláltság, asztma, nyombélfekély és bőrbetegségek esetén. 
  • Az agyalapi mirigyre és a mellékvesére gyakorolt hatása miatt segít legyőzni a depressziós állapotot, az erőtlenséget, az idegkimerültséget és a fizikai fáradtságot.



Hogyan kell fogyasztani a méhpempőt? Milyen hatása van a fogamzásban?





Méhpempő a hosszú élet titka


Az első fogyasztás alkalmával érdemes 2 hetes ciklusokat tartanunk: 2 héten át naponta fogyasszuk, majd tartsunk 2 hét szünetet és ismételjük meg 2-szer újra.

A méhpempő ajánlott alap napi adagja 1 gramm tömegű mennyiség. Hogyha kimondottan egy adott betegség enyhítésére fogyaszt méhpempőt, kövesse az alábbi adagolást! Hogyha alkalmanként fogyasztja, akkor megnövelheti duplájára a napi adag mennyiségét.

Hogyan segíti a méhpempő a terhességet?

A terhesség létrejöttéhez az egyik, ha nem a legfontosabb tényező a hormonháztartás szabályos és megfelelő működése. A méhpempő bizonyított, hogy természetes módon serkenti a hormonok termelését, egyensúlyt teremt a szervezet hormonális háztartásában úgy, hogy megnöveli annak a hormonnak a termelődését, amelyre éppen szükség van. Férfiaknál növeli a tesztoszteron termelését, így csökkentheti az impotencia kialakulásának lehetőségét. A nőknél megemeli a lutenizáló hormonok szintjét, segítve a peteérést.

A tiszta méhpempő fogyasztása ajánlott azoknál a nőknél is, akiknek gyengén működik a petefészkük, vagy menstruációs ciklusuk rendszertelen, a pempő segíthet ezek megszűntetésében.

A tiszta méhpempő rendszeres fogyasztása a kutatások szerint 90%-ban megnöveli a terhesség kialakulásának a valószínűségét. Babatervezés előtt mindkét félnek ajánlott egy 30 napos pempő-kúrát tartania, napi 1-2 gramm elfogyasztásával.


Méhpempő a hosszú élet titka


















Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply