» » » Már jobban van a villamos alá került fiú

Illusztráció! Kép: pixabay.com


A 17 éves fiún vasárnap éjjel ment át a 61-es villamos, az orvosi bravúr a János kórház sebészeinek köszönhető.

A baleset a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca kereszteződésében történt, a srác a vágányok között feküdt, a villamos alól a tűzoltók szedték ki.

A több tonnás villamos bokánál levágta a bal lábát, a jobbat pedig darabosra törte. Bokától lefelé alig tartotta valami a bal lábat, a villamos kvázi teljesen amputálta – jelentette ki Kiss Jenő, a János kórház osztályvezető főorvosa a Blikknek. A tűzoltók sürgősen kimentették a fiút, és egykettőre a műtőasztalra került, ez által a szövetek nem károsodtak.






Ezt követően az orvosok vékony, csak nagyítóval illetve mikroszkóppal látható szálakkal először is „összevarrták" a főidegeket és a fő-ereket. A 17 éves srác bokájában 2 főideget és a hozzájuk tartozó vénákat, valamint verőereket kellett így összeilleszteni és kipótolni. Hibázni kizárt dolog volt, mivel az idegek híján a láb használhatatlan lenne.

Az operáció körülbelül 4 órán át tartott, és Kiss Jenő azt mondta a Blikknek, hogy a visszavarrt végtag keringése jó, és a főidegek is rendesen működnek. A srácra még több műtét vár, de a nehezén már túl van. Orvosai úgy számoltak, hogy 1 év kell a teljes felépüléséhez.













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply