» » » Magyar Fish and Chips lett a Balaton legjobb strandkajája

Illusztráció! Kép: pixabay.com


A Balaton térségében lévő borászokból és vendéglátósokból álló Balatoni Kör nevű csoportt a fövenyesi Kalóz "Harcsa & Krumpli" nevű fogását választotta meg az Év Strandéletének, a „We Love Balaton” nevű portál ajánlásai alapján. Az étel neve direkt játszik rá a fish & chipsre, a Balatoni Kör véleménye szerint ez lehetne végre az alternatíva a mindent elborító hekk-kel szemben. 

A Balatoni Kör legjobb Beach Food-ját az I love Balaton díjazta. Ők a harcsakolbászos hot dogot, más néven a vízi kutyát tartották a favoritnak, ami a beszámoló szerint Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is a nyár közkedvelt újdonsága volt.





A balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyben, ebben az évben 8 vendéglátóhelyet emeltek ki. A strandbüfék közül a Gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai „Neked főztem” helyi alapanyagokból elkészített különlegességeit, kikötői bisztró kategóriában pedig a csopaki Code Zero-t tartják a legkiemelkedőbbnek, a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Említést kapott a tihanyi hajóegylet bárja, a THE barb is. A füredi Matróz étterem Vega-burgerrel indult, a Széplaki Tató kisvendéglő pedig Balatont formáló lángossal nevezett a megmérettetésre.

















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply