» » » Kánikulával búcsúzik az idei nyár

Kép: pixabay.com


Rossz hír: hétfőn kezdődik a meteorológiai nyár utolsó hete. Jó hír: fázni biztosan nem fogunk.

A nyár utolsó hetében újból melegszik a levegő, sok napsütés várható 30 °C fok körüli csúcsértékekkel – derül ki az OMSZ középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után mindenfelé túlnyomó részt napos idő lesz. Estétől viszont az Alpok felől ismét záporok érhetik el a Nyugat - Dunántúl térségét. Napközben több helyen megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, Sopron környékén pedig viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet zömmel 8 - 13 °C fok között, északnyugaton 15 °C fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 26 - 30 °C fok között várható.

Kedden reggel, délelőtt a Tiszántúlon, délután a Dunántúlon több órára is kisüthet a nap. Emellett azonban több helyen várható záporeső, helyenként zivatar, néhol erős, zivatarok környezetében viharos erősségű széllökések is jelentkezhetnek. A leghűvösebb órákban 12 - 19 °C fok előfordulhat. Napközben általában 21 - 26 °C, de a Tiszántúlon 27 - 29 °C fokig is felmehet a hőmérő higanyszála.

Szerdán, csütörtökön és pénteken napos idő várható, csapadékra nincs sok esély. A minimum hőmérséklet szerdán 11 - 16 °C, csütörtökön 12 - 17 °C, míg pénteken 13 - 18 °C fok között valószínű. A nappali csúcsértékek szerdán 26 - 30 °C, csütörtökön már 28 - 32 °C, pénteken pedig 29 - 33 °C fok körül mozognak majd.

Szombaton és vasárnap is derült, száraz időre van kilátás. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 14 - 19 °C, vasárnap 14 - 20 °C fok között alakulnak. Napközben szombaton és vasárnap is 30 - 34 °C fokig melegedhet a levegő – olvasható a prognózisban.

















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply