» » » Hosszú Katinka jobb formában, mint a VB-n

Fotó: Michael Dalder / Reuters


Hosszú Katinka a franciaországi Chartres-ban rendezett úszó-világkupa első napján 2 arany- és 1 bronzérmet szerzett. Verrasztó Dávid 400 m-es vegyesen nyert, Jakabos Zsuzsanna 200-on lett ezüstérmes.

Hosszú a VB óta nem sokat pihent, Kazany után a moszkvai úszó-világkupát is bevállalta, ahonnan 4 aranyéremmel távozott. A világkupa 2-ik állomásán, is nehéz programot állított össze magának, a mellúszásokon kívül minden számba benevezett.

A délután tartott döntők közül elsőként 200 m-es gyorson indult, a legjobb idővel jutott be, de mellette úszott a VB-bronz érmes Missy Franklin, aki Oroszországban legyőzte Hosszút. Franciaországban azonban megváltoztak az erőviszonyok, Hosszú mindvégig vezetve, több mint 1 mp-et vert az amerikai úszóra. Idejük: 1:56.06 illetve 1:57.28. Hosszú 7 századdal még jobbat is úszott, mint a VB-n.

100 m-es pillangón a legjobb időt érte el az előfutamban délelőtt, de visszalépett a számtól. Verrasztó Evelyn így a 6-ik idővel döntőzhetett. Nem sikerült javítania, sőt csak a 7-ik lett.

Hosszú 50 m-es háton is megméretette magát, sokat nem lehetett várni tőle ezen a távon, a 7-ik helye nem meglepő, inkább csak bemelegítés volt neki a 11 perccel azután induló 200 m-es vegyesre.

Azonban nem kezdett igazán erősen, a pillangót még Jakabos Zsuzsanna teljesítette elsőként, Hosszú csak a 4-ik idővel fordult. Még háton is 2-ik volt, de a második 100-on megelőzte Jakabost, végül 63 századdal (2:10.19) verte meg a 2-ik helyen végző ellenfelét. Ezután 50 m-es gyorson rajtolt el, ahol bronzérmet szerzett.





200 m-es háton nagyon erős volt a mezőny, a kazanyi VB első 4 helyezettje újra megküzdött egymással. Meglepetésre az akkori 4-ik, az orosz Darja Usztinova szerepelt legjobban, bő 1 mp-t vert a világbajnok Emily Seebohm-ra, Missy Franklin csaknem 2-őt kapott. Hosszúnak esélye sem volt, a győztestől 6 mp-t kapott, így a 4-ik lett. A 800 m-es gyorsot bevállalta a nap végére, de feltételezhetően ezt csak edzésként fogta fel, a 7-ik helyen zárt.

Férfiaknál Verrasztó Dávid 200 m-es pillangóban és 400 m-es vegyesen indult, utóbbiban nagy hajrával, az utolsó 50-en 2-ik legjobb időt úszva a 4-ik helyen érte el a falat. 400 m-es vegyesen nem is volt kérdés, hogy nyer-e. Csak 3-an neveztek a futamba. Verrasztó az ír Benjamin Doyle-nál 22 mp-el, az Egyesült Arab Emirátusok versenyzőjénél, Mohammed al-Ghaferinél 1 perc 22 mp-el jobb idővel nevezett. Ez a különbség aztán a medencében is érvényesült.













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply