» » » Ez megy végbe a szervezetedben, ha éhgyomorra megiszol egy pohár vizet

Kép: pixabay.com


Itt az ok, hogy miért induljon egyenest a csaphoz a felébredést követően.

Bár jó ideje több helyről lehet hallani, hogy nemcsak akkor kell az embernek folyadékot magához vennie, ha szomjas, talán sokan még mindig nem veszik eléggé komolyan ezt a tanácsot.

Javasolt fejben tartani, hogy a már meglévő szomjúság hiányállapotot jelez: arra utal, hogy a szervezet dehidratálttá válhat.

Ajánlatos az éjszakai alvást követően már reggel egy pohár szénsavmentes vízzel indítani a napot – az mindegy, hogy ásványvíz vagy csapvíz formájában.

Ez tudniillik jelentős mértékben segíti a belső szervek munkájának beindulását. Csupán 2 dl víz elégséges lehet ahhoz, hogy az emberi test gyorsabb tempóban válassza ki az éjszaka során felgyülemlett salakanyagokat.

Mindemellett beindítja az anyagcserét, feltölti a sejteket. Mivel a nyirokrendszer munkáját is nagyban támogatja, a reggel éhgyomorra fogyasztott víz hozzájárul ahhoz, hogy szervezet gyorsabban küzdhesse le a lehetséges fertőzéseket.






Japán módszer

Japánban évszázadok óta használt betegségmegelőzési metódus az éhgyomorra történő vízivás, habár ők nagyobb mennyiségben - körülbelül 1 litert - fogyasztanak az ébredés után, és csak 1 óra elteltével fogyasztják el a reggelit. Úgy gondolják, hogy ez a módszer segít elkerülni az olyan komolyabb betegségeket is, mint a szív- és érrendszeri panaszok, különféle gyulladásos betegségek, diabétesz vagy a vesebetegségek.

Mennyi az ember napi folyadékigénye?


Amikor azt hallja az ember, hogy napi 2,5 - 3 l folyadékot kéne magához vennie, először esetleg soknak tűnhet. Nem árt viszont abba is belegondolni, hogy nem csupán vizelet- és székletürítés során veszít a szervezet folyadékot. A sportolás, izzadás, de maga a légzés, a beszéd is folyadékvesztéssel jár. Hogy az emberek számára mennyi a naponta javasolt folyadékbevitel, azt a vizelet mennyiségéből lehet a legpontosabban kiszámolni.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply