» » » Drasztikus lehűlés érkezik

Kép: pixabay.com


Hét végéig marad a hőség, ma még akár a 39 °C fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. De hétfőn már itt lesz a lehűlés első hulláma, kedden már mindössze csak 23 - 28 °C fok várható.

Csütörtökön a nap első felében jobbára felhőtlen égbolt és zavartalan napsütés valószínű. A későbbiekben gomolyfelhők is képződnek, melyekből az ország nagyobbik részén nem várható csapadék - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.



A késő délutáni, esti órákban 1 - 2 helyen zápor, zivatar azért nem zárható ki teljes mértékben, elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágasabb környezetében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 - 39 °C fok között várható, a késő esti órákban 23 - 31 °C fok között lehetséges.

Pénteken csak elenyészően kevés helyen, szombaton elszórtan, de leginkább a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos idő mellett - fűzte hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

Vasárnap már többfelé, hétfőn országszerte lehet számítani záporokra, zivatarokra, egyes helyeken hevesebb zivatarok kialakulása is várható erős, viharos széllökésekkel. A hőmérséklet is mérséklődhet néhány °C fokot hétfőre.

Kedden maximum már csak 23 - 28 °C, jövő szerdán pedig mindössze 18 - 25 °C fokot mérhetünk napközben - derült ki az OMSZ prognózisából.













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply