» » » Csütörtökön is tömegesen érkeztek a migránsok

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Csütörtökön is rengeteg menekültet kaptak el Csongrád megyében, 1.399 migráns lépte át a zöldhatárt Röszkénél. A rendőrök egy éjszaka leforgása alatt 9 embercsempészt csíptek fülön.

Csütörtökön rendőrök és polgárőrök 36 csoportban mindösszesen 1.399 illegális bevándorlót fogtak el Röszke külterületén. A bevándorlók között 288 gyerek is volt – mondta el a Csongrád megyei rendőr főkapitányság szóvivője.

Egyre nagyobb számban jönnek a szírek


A menedékkérők nagy része korábban afgán volt, de ma már szinte kizárólag szír nemzetiségűek érkeznek, többségük a családjukkal együtt.

A csütörtökön elfogott legnagyobb számú csoportban 173 szír, 6 afgán és 2 pakisztáni állampolgár lépte át a zöldhatárt.

Egy átlagos nap


Az utóbbi 1 hónapban megszokottá vált, hogy 1 nap alatt ennél több migráns is rendőrkézre kerül: naponta átlag 1.600 - 1.700 illegális bevándorlót regisztrálnak, de aug. 15-én már 2.000-nél is többen léptek hazánk területére.

Már a kerítés sem elég?






Úgy látszik, a migránsokat a szerb - magyar határon felhúzott ideiglenes határzár sem tartja távol, pedig a kormány kb. 22 milliárd Ft-ot szándékozik költeni a NATO-drótos védvonalra és a mellé tervezett kerítésre.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor már határvadász századokat irányít a menekültáradatnak leginkább kitett déli megyékbe, illetve a kormány újabb menekülttáborokat hozna létre.

Fuvaroztak, sétáltak


Csütörtökön éjjel jó néhány embercsempész is horogra akadt, ők összesen 107 illegális bevándorlót fuvaroztak, vagy "sétálóként" kísértek át a határon, Röszkén, Mórahalmon keresztül Szegedre. A rendőrség 4 román és 5 magyar állampolgárt vett őrizetbe és lefoglalták járműveiket is.













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply