» » » Az osztrákok megállítják a vonatokat Hegyeshalomnál

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Megállt a vasúti közlekedés egy időre az Ausztria és Magyarország közötti legnagyobb forgalmú fővonalon. Valószínűleg a menekültprobléma áll a háttérben.

Az Index.hu hírportál információi szerint a hegyeshalmi határon az ÖBB bizonytalan ideig nem fogad és nem indít vonatokat, ezt a MÁV is megerősítette. „Emiatt az érintett nemzetközi vonatok Magyarország területén, a Budapest – Győr – Hegyeshalom vonalon csak a hegyeshalmi vasútállomásig, valamint onnét közlekednek ideiglenesen”, adták hírül, majd hozzátették: „A külső okok miatti késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.”





A Bécsből Magyarországra érkező utasok azt mondták, őket helyben arról tájékoztatták, hogy a migránsok ellenőrzése miatt függesztették fel a vasúti forgalmat a két ország között. Az osztrák fővárosból 8:00-kor indult vonat 11:00-kor még Bruck an der Leitha-nál várták, hogy értük menjen egy autóbusz, ami majd átviszi őket Hegyeshalomra. A forgalom mindkét irányban szünetelt.

Később a MÁV weboldalán azt a hírt közölték, hogy ismét megindult a nemzetközi forgalom.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply