» » » Átmeneti határellenőrzést akar egy burgenlandi vezető

Fotó: kisalfold.hu


Átmeneti határellenőrzés bevezetését kezdeményezte a burgenlandi tartományi vezető a migránsok ausztriai tragédiája folytán a pénteken Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatón, melyen bemutatta 5 pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság csillapítására. 

Hans Niessl, Burgenland szociáldemokrata vezetője a programot ismertetve zéró toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen és a tartományi rendőrség túlterheltsége miatt pedig további 100 rendőr Burgenlandba való átvezénylését javasolta.

A politikus által összerakott azonnali cselekvési terv része ezenfelül a hadsereg támogató műveleti bevetése, és a határ mentén történő személyellenőrzés fokozása.






Niessl körülbelül 1 éve ugyanezt mondta. A politikus akkor is a határellenőrzés visszaállítását szorgalmazta, és azt is kijelentette, hogy az embercsempészet mára már nagyobb üzlet, mint pl. a nemzetközi kábítószer kereskedelem. 

A schengeni szabályok szerint a közbiztonságot fenyegető komoly veszély miatt a tagállamok maximum 30 napra hatályon kívül helyezhetik az egyezséget.














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply