» » » Amit lehet, ellopnak a győri kórházból

Kép: pixabay.com


A több 100.000 Ft-os CT-monitort is elviszik, egészen egyszerűen levágják a kábelről.

2015. első félévében mintegy 500 kórházi lopáshoz riasztották a rendőröket, a tolvajok nem válogatnak, a készpénzen, mobiltelefonokon és ékszereken kívül ellopták a WC-ülőkéket, a csapokat, a zuhanyrózsákat is – adta hírül a Kisalföld. De akadt olyan is, aki kórházi monitort vitt el, mert azt hitte, hogy síkképernyős TV és egyszerűen levágta a kábelről.





„A kórházak lehetőségei nagyon korlátozottak a lopások megelőzésében" – mondta el dr. Rácz Jenő, a veszprémi kórház igazgatója, ezt pedig Győrben és a többi kórházban is megerősítették az újságnak. Az intézményekben működik ugyan őrzővédő szolgálat, de a biztonsági őrök nem tarthatnak motozást, maximum a rendőrséget értesíthetik.

A győri kórházban több helyen is videokamerákat raktak ki, amikor átadták az új szárnyakat. De a tolvajoknak ez sem okoz problémát. Megemlít néhány példát a lap, a sorompó letörésével (biciklivel, autóval úgyszintén) alkalmanként 20.000 Ft és 80.000 Ft közötti kárt okoztak, mindösszesen 360.000 Ft értékben. Ezen kívül az elmúlt fél évben a babainkubátornál lévő ajtót is kitörték, a nyilvános WC-ket megrongálták, onnan pedig csaptelepeket vittek el.













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply