» » » A kormányszóvivő szerint önmagukat teszik áldozattá a migránsok

Kép: pixabay.com


Kovács Zoltán péntek reggel a TV2 Mokka című reggeli műsor vendége volt, Demcsák Zsuzsa azonnal az ez évi nyár talán legfelkavaróbb híréről, a magyar rendszámú furgonban megtalált 71 halott migránsról kérdezte. 

A kormányszóvivő szomorú tragédiának nevezte a történteket, majd ezek után kijelentette, hogy idén már 2-szer annyi embercsempészt fogtak el, mint a múlt évben.

Kovács ezt követően értetlenkedve tette föl a költői kérdést: „A bűnözők hogy képesek kihasználni azt, ami teljesen rendellenes módon alakult ki a magyar határnál”. Ezt a labdát nem volt nehéz lecsapni, Demcsák hozta is az elvártat: „Talán kissé ál-naiv kérdés volt, amit föltett, mivel kézenfekvő, hogyha valaki menekül, akkor minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ezt pedig kihasználják azok, akik ebből nyerészkednek".

A könnyen bevitt tus után Kovács olyat tett, ami saját bevallása szerint nem igen rá vall: közbevágott a beszélgető partnere szavába. És ha már ennyire bele jött, vastagon aláhúzva jelentett ki olyasmit, amit akár a MIÉP-es Csurka István is mondhatott volna: 

„Egyet értsünk meg végre. Görögországban már nincs háború. Macedóniában már nincs háború. Szerbiában sincs háború, és nálunk sincs háború. Nincs mi elől menekülni. Innentől kezdve kihasznált, vagy önmagukat áldozattá tévő emberekről beszélhetünk.” 





A kormány szóvivője szerint nincs miért menekülni, aki mégis menekül, az áldozattá teszi önmagát. Egy szó, mint száz, a magyar rendszámú kisbuszban megfulladt 71 menekült (köztük 8 nő és 4 gyermek) legközelebb jobban teszi, ha gondolkodik, mielőtt áldozattá teszi önmagát.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply