» » » A kormány újabb ijesztő dolgot talált a migránsokkal kapcsolatban

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Egy olyan képviselőre bízták a bejelentését, aki orvosi végzettséggel rendelkezik.

Mivel a hazánkba érkező illegális bevándorlók járványügyi veszélyt is jelentenek, felmerült annak az eshetősége is, hogy törvényi eszközzel kötelezzék a menekülteket szűrővizsgálatokra és bizonyos védőoltások beadatására – jelentette ki Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője, orvos vasárnap az MTI-nek.

Nyomatékosította, hogy a menekültek számottevő része olyan háborús övezetekből érkezik, ahol sokszor még az alapvető egészségügyi feltételek sincsenek biztosítva, továbbá a hosszú út, melyet Magyarország hátáráig megtesznek, tovább ronthat az egészségi állapotukon.




Egy felmérés szerint az országba beérkező migránsok kb. 2 %-a fertőzött valamiféle betegséggel. A legjellemzőbb fertőzések közé tartozik a hepatitis A és a C, valamint a szifilisz, de a gyermekbénulás, a szamárköhögés és a mumpsz átfertőzöttsége is sokkal magasabb szinten áll – mondta el.

Magyarországon természetesen próbálják pl. szűrővizsgálatokra irányítani az érintetteket, sőt védőoltás is rendelkezésre áll, de a menekültek jellemzően gyorsan tovább állnak, ily módon az egészségügyi továbbkövetésük nem lefolytatható - fűzte hozzá.











«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

1 megjegyzés:

  1. Semmi baj, ugyanazon a vonaton had tolják, amire utána te ülsz fel, remélhetőleg ugyanarra a helyre.

    VálaszTörlés