» » » A kormány kreált egy óriási gondot a nyugdíjakkal

Kép: pixabay.com


De nem neki kellesz megoldania. Vissza fog még jönni, kísérteni bennünket az államosított magánnyugdíj vagyon. A jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.

A Figyelő egy hosszú cikkben szedte össze azt, hogy milyen átalakításokra készül a kormány a nyugdíjrendszerben. Hát semmilyent. Lázár János azt mondta a lapnak, nincs szükség rendszerszintű módosításra. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon sem tudnak ilyen tervről, pedig ha valahol, ott tudni kéne róla. 

Néhány hete a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója arról beszélt, hogy 2050 - 2060 környékére teljesen felborul a nyugdíjrendszer. Addigra a jelenlegi tendencia szerint a népesség 7,8 millióra fogyatkozik, a nyugdíjasok száma pedig 2,4 millióra fog emelkedni. A rendszer most is nehézkesen működik, pedig most 9,77 millió fő jut 2,03 millió nyugdíjasra. 

Továbbá Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke azt mondja, 20 év múlva el kell kezdenünk visszafizetni azt a 3.000 milliárd Ft-ot, amit a kormány elvett a magánnyugdíj pénztáraktól, majd szépen felélt. Ez évi legalább 80 - 100 milliárd Ft-os kiadás lesz, ami már nem ennek a kormánynak a gondja lesz. 





Nehezen is tudná, mert momentán nincsenek meg a feltételei annak, hogy ezeket személyre lebontva visszafizessék. A lista azonban megvan, hogy kihez mi tartozott, mert az EU csak úgy engedte az államosítást, ha visszafizetjük majd az összegeket. 
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply