» » » A kedden elhunyt Justin Wilson 6 ember életét mentette meg

Forrás: pl.wikipedia.org


Stefan Wilson tette közzé, hogy testvére, az egykori Forma 1-es pilóta rendelkezett arról, hogy halála esetén donor legyen.

Justin Wilson Pennsylvaniában, a vasárnapi IndyCar futamon sérült meg, miután eltalálta egy autóról lerepülő darab. Kritikus állapotban került a kórházba, és kedden életét vesztette.

A 37 éves Forma 1-es pilóta vasárnap szenvedett komoly balesetet a pennsylvaniai Pocono - futamon, amely az amerikai IndyCar versenysorozat utolsó előtti állomása volt. A verseny vége felé az első helyen haladó amerikai Sage Karam gépkocsija a pálya külső korlátjának csapódott, és a róla leszakadó roncsdarab Wilsont a sisakján találta el. Wilson autója a pálya belső falába futott. Az eszméletlen brit pilótát súlyos fejsérüléssel, helikopterrel szállították kórházba, az orvosok 1 teljes napon át küzdöttek az életéért.

Justin Wilson 7-szer nyert IndyCar futamot. Mielőtt elkezdte a versenyzést az USA-ban népszerű IndyCar-ban, a 2003-as szezonban indult Forma 1-es futamokon is, először a Minardi, majd a Jaguar csapatában.

Testvére, a szintén IndyCar versenyző Stefan Wilson twitter bejegyzésében osztotta meg, hogy az egykori Forma 1-es pilóta donorként 6 ember életét mentette meg. Hatalmas Respect!















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply