» » » A fél ország összefogott a szörnyű állapotban lévő komondor megmentéséért

Forrás: Facebook.com - Joó István


2 nap alatt több mint 200.000 Ft-ot gyűjtöttek a kutya gyógyíttatására.

Pucér Bubu, ahogy kinézete miatt elnevezték a Cerberos Állatvédő Egyesület munkatársai az a teljesen elhanyagolt, csont sovány és vak komondor, aki pár nappal ezelőtt kószált be egy Miskolchoz közel lévő tanya udvarára. A tanya tulajdonosa szólt az állatvédőknek, akik ezután gondjaikba vették a sorsára hagyott, öreg ebet és rögvest hozzá láttak a gyógyításához is.






Az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok feltárták, hogy a csupán 26 kg-os Bubu súlyos rühösségben szenved, bélférges és, ha mindez nem volna önmagában igen rossz, még immunproblémákkal is küszködik. Szerencsére az eb állapota az elmúlt napokban sokat javult: a gondos törődésnek és a kezelések jóvoltából ma már a farkát is csóválta.

Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnök az RTL Klub híradójának nyilatkozva kijelentette, ma már 50 % az esély arra, hogy Bubu túléli ezt a tortúrát. Hozzáfűzte, hogy a hányatott sorsú kutya megmentésére a fél ország összefogott: volt, aki a nyaralásra félretett pénzéből csípet le, hogy adományozhasson és olyan is akadt, aki a születésnapi ajándékának az árát ajánlotta fel Bubunak.

Ha felgyógyul, az idős kutya az állatvédőknél marad, akik jelenleg egy olyan menhelyet alakítanak ki, ahol a Bubuhoz hasonló sorsú kutyák és macskák méltó módon élhetik le életük hátralevő részét.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply